Met ons kantoor aan de Wederik 2 zijn wij als makelaar in Papendrecht zichtbaar aanwezig. De centrale ligging in Papendrecht en de ideale parkeermogelijkheden maken ons makelaarskantoor zeer goed bereikbaar en toegankelijk voor onze klanten.

Als makelaar in Papendrecht hebben wij te maken met een veelzijdige huizenmarkt die de laatste jaren constant in beweging is geweest. Zo zijn er met name in de Oostpolder grootschalige nieuwbouw ontwikkelingen geweest en is er op diverse locaties in Papendrecht wat kleinschalige nieuwbouw gerealiseerd.

Het inwonersaantal ligt in 2021 op bijna 33.000. In totaal zijn er circa 14.300 woningen in Papendrecht waarvan circa 64% koopwoningen zijn. Het is prachtig wonen in Papendrecht. Vooral langs de druk bevaren rivier de Merwede met schitterende appartementen kijkt u uw ogen uit. Voor een makelaar in Papendrecht is er dus altijd voldoende uitdaging te vinden.

papendrecht_merwehoofd_makelaar

Woonwijken in Papendrecht

Van oudsher is Papendrecht een langgerekt dijkdorp. Langs het dijklint vindt u om die reden de oudste woningen van het dorp. Ook het centrum van Papendrecht, De Meent, is gesitueerd langs de dijk.

Meent_Papendrecht_makelaar

Westpolder

De woonwijk Westpolder is grotendeels opgebouwd in de jaren ’60 en begin jaren ’70. Deze wijk ligt dicht bij het centrum van Papendrecht. De Westpolder is één van de woonwijken in Papendrecht met een winkelcentrum.

Kraaihoek, Middenpolder en De Kooy

De woonwijk Kraaihoek, Middenpolder en De Kooy zijn wijken die in eind jaren ’60 en in de jaren ‘70 zijn opgebouwd. Deze wijken liggen wat meer ten oosten van het centrum en zijn qua winkelvoorzieningen wat meer aangewezen op het centrum van Papendrecht (De Meent). Deze drie relatief kleine woonwijken zijn vrij ruim opgezet en de bebouwing met eengezinswoningen en appartementen is vrij divers. Tussen de Kraaihoek en de Middenpolder vindt u het Vijverpark.

Molenvliet

De ruim opgezette woonwijk Molenvliet grotendeels in het tweede deel van de jaren ’70 opgebouwd. U vindt hier veelal eengezinswoningen en bijna geen appartementen. De wijk Molenvliet is gelegen aan het Noordhoeksewiel park.

Wilgendonk

De woonwijk Wilgendonk in Papendrecht is in de jaren ’80 en ’90 gebouwd. Het merendeel van de huizen zijn eengezinswoningen, maar u vindt hier ook enkele appartementen. Deze relatief jonge woonwijk biedt enkele groene gebieden en een aantrekkelijk winkelcentrum. Als makelaar in Papendrecht is ons kantoor gevestigd in de woonwijk Wilgendonk.

Oostpolder

De woonwijk Oostpolder is de meest jonge woonwijk van Papendrecht. In de tweede helft van de jaren ’90 is de bouw van de wijk gestart en is anno 2021 nog steeds in ontwikkeling. De bebouwing vindt inmiddels zijn aansluiting met de nieuwbouwwoningen van Baanhoek-West in Sliedrecht. De meest recent gebouwde woningen in de Oostpolder worden bijna energieneutraal gebouwd en zijn aangesloten op een centraal wamtenet.

makelaarskantoor_2M_makelaar_Papendrecht

Sportverenigingen in Papendrecht

Als actieve makelaar in Papendrecht vertellen we graag nog over het enorme aanbod van sportverenigingen in ons mooie dorp. De landelijk meest bekende sportvereniging in Papendrecht is de meervoudig landskampioen en Europees kampioen; korfbalvereniging PKC. Papendrecht wordt ook wel de Korfbalhoofdstad van Europa genoemd.

Papendrecht kent ook twee voetbalverenigingen, namelijk v.v. Drechtstreek en v.v. Papendrecht. De blauw-witten en Rood-zwarten zorgen voor een sportieve concurrentie in het dorp.

Bij AV Passaat kunt u terecht als u zich graag met atletiek bezig houdt. Verder kunt u in Papendrecht zwemsporten beoefenen, kunt u handballen bij DES’72, u kunt tennissen bij PTC, of bij TOP, er is een schietsportvereniging en er zijn diverse sportscholen voor trainingen als; cross-fit, judo, karate, boksen en fitness.

Zoekt u een makelaar in Papendrecht die u nog meer kan vertellen over Papendrecht en over de huizenmarkt, neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Merwehoofd_Pontonniersweg_Papendrecht