Hoe dichter bij Dordt, hoe mooier het wordt! Wij zijn makelaar in Dordrecht en begrijpen wel waarom u hier een woning zou willen kopen. Als makelaar in Dordrecht kunnen we concluderen dat Dordt een fantastische stad is; vol diversiteit, historie, prachtige parken en alledaagse voorzieningen.

Bent u op zoek naar een woning in Dordrecht? Neem dan een kijkje bij ons woningaanbod. Mocht u op dit moment geen woning of appartement zien op de website die voldoet aan uw wensen, schakel dan onze gratis huizen-zoekservice in en maak gebruik van ons als makelaar in Dordrecht. 2M Makelaars is gevestigd aan de Singel 348 in Dordrecht. Kom gerust eens binnenlopen.

historische_binnenstad_dordrecht

Woning kopen in Dordrecht

U staat op het punt om een woning te kopen. Echter, weet u al waar u wilt wonen in Dordrecht? Wordt het de geliefde woonwijk Stadspolders, de gezelligheid van Krispijn of toch de historische binnenstad? Er is genoeg diversiteit te vinden in de prachtige stad Dordrecht. Van nostalgische woningen vol authentieke details tot jonge en goed geïsoleerde nieuwbouw woningen of appartementen. Hieronder omschrijven wij als makelaar in Dordrecht op een beknopte manier de verschillende woonwijken. Of u nu een woning of appartement zoekt, er is voor ieder wat wils.

Wonen in de historische binnenstad

Dordrecht is de oudste stad van Holland en heeft een prachtige historische binnenstad. De Hollandse graaf Willem I bevestigde in 1220 de stadsrechten van Dordrecht, in 2020 vierde Dordrecht daarom haar 800ste verjaardag. In de prachtige binnenstad treft u verreweg de meest authentieke woningen. De woningen zijn sfeervol en beschikken over authentieke kenmerken zoals glas-in-lood ramen, hoge plafonds en stijlvolle geveltjes. Als makelaar in Dordrecht kan je hier alleen maar enthousiast van worden! Daarnaast kunt u genieten van allerlei voorzieningen, zoals toonaangevende winkelketens, supermarkten, diverse ateliers, restaurantjes en gezellige cafés. De binnenstad beschikt daarnaast over historische havens, oude kerkgebouwen en verschillende musea.

binnenstad_dordrecht_makelaar

Wonen in een woonwijk

Kiest u liever voor een jongere woning en gaat uw wens uit naar een woonwijk? Dan heeft deze stad ook enorm veel te bieden weten wij als makelaar in Dordrecht. Neem bijvoorbeeld de woonwijk Stadspolders, gebouwd in de jaren 80 en 90. De kindvriendelijke woonwijk is gelegen in het oosten van de stad. Vanuit deze fijne woonwijk bereikt u eenvoudig het poldergebied, het Wantij en zelfs Nationaal Park De Biesbosch.

Nabij gelegen woonwijken zijn Het Reeland en Dubbeldam. Het Reeland is een diverse woonwijk bestaande uit verschillende buurten. Zo mogen we dit stadsdeel opdelen in de Transvaalbuurt, de Vogelbuurt, de Indische Buurt en het Land van Valk. Dubbeldam daarentegen bestaat uit een oude dorpskern waar zelfs nog een voormalig raadhuis te vinden is. Daarnaast kunt u genieten van prachtige parken als het Dubbelmondepark en het Dubbelsteynpark. Voor uw dagelijkse boodschappen moet u aan het Damplein zijn.

Krispijn, Wielwijk, Crabbehof en Sterrenburg

Als makelaar in Dordrecht zijn we actief in verschillende wijken van de stad. Neem bijvoorbeeld de wijken Krispijn, Wielwijk, Crabbehof en Sterrenburg. Deze 4 aaneengesloten woonwijken vindt u ten zuid(westen) van de historische binnenstad. Zowel de A16 en de N3 zijn beide uitstekend te bereiken vanuit bovengenoemde woonwijken.

Ieder stadsdeel kent haar eigen voorzieningen. In Krispijn kunt u onder andere aan de Brouwersdijk terecht voor uw dagelijkse boodschappen. Ook het ruim opgezette Weizigtpark, gelegen tussen Oud-Krispijn en Nieuw-Krispijn is een onmisbare plek in deze gezellige woonwijk. Stadsdeel Wielwijk, grenzend aan de A16, is ook uitgevoerd met een eigen park; het Wielwijkpark. Er zijn diverse voorzieningen binnen handbereik in het stadsdeel Wielwijk, dankzij winkelcentrum Admiraalsplein.

We zijn als makelaar in Dordrecht ook te vinden in de bekende woonwijk Sterrenburg! Sterrenburg is opgedeeld in 3 delen. Zo treft u in Sterrenburg 1 wat meer hoogbouw, terwijl laagbouw overheersen in Sterrenburg 2 en 3. Net als Wielwijk en Krispijn treft u ook in Sterrenburg veel alledaagse voorzieningen. Winkelcentrum Sterrenburg bijvoorbeeld trekt veel winkelend publiek van buiten de woonwijk en zelf publiek van buiten Dordrecht.

Tot slot wijken we als makelaar in Dordrecht uit het stadsdeel Crabbehof. De woonwijk die omringt wordt door de wijken Krispijn, Wielwijk, Sterrenburg, Dubbeldam en Het Reeland. Kenmerkend voor de wijk Crabbehof zijn de vierkante plantsoenen én het complete en ruim opgezette winkelcentrum gelegen aan het Van Oldenbarneveltplein. Stadsdeel Crabbehof is gebouwd in de jaren 60.

Admiraalsplein_Dordrecht_makelaar

Starten op de woningmarkt of verhuizen in Dordrecht

Bent u een starter op de woningmarkt, of wilt u verhuizen in Dordrecht? Wij helpen u graag! U kunt ons inschakelen als aankoopmakelaar in Dordrecht of verkopend makelaar in Dordrecht. Ook voor het taxeren van woningen bent u bij ons makelaarskantoor in Dordrecht op het juiste adres.

Door de oververhitte woningmarkt met relatief weinig woningaanbod, kan het soms lang duren voor u daadwerkelijk succesvol eigenaar bent van een woning in Dordrecht. Maak daarom gebruik van onze gratis huizen-zoekservice. Bekijk ons actuele woningaanbod in Dordrecht en wie weet bent u straks de gelukkige eigenaar van een woning of appartement in deze fantastische stad!

2M_Makelaars_in_Dordrecht

Contact opnemen met deze makelaar in Dordrecht

Bent u op zoek naar een makelaar in Dordrecht, neem dan vrijblijvend contact op via ons e-mail adres: info@2mmakelaars.nl of bel: 078-6159960. Tijdens kantooruren kunt u ook ons kantoor bezoeken aan de Singel 348 in Dordrecht. U bent van harte welkom!