Kent u de website www.foutehuizen.nl al? 
Zo niet, raad ik u aan toch eens te kijken. De website staat vol met hilarische voorbeelden hoe u uw woning niét moet inrichten/presenteren, en al helemaal niet voor de verkoop! 

Maar hoe moet het dan wel?” Wij als makelaars krijgen regelmatig deze vraag van verkopers. ‘‘Moet ik dan mijn hele woning leeghalen? Een complete verbouwing in gang zetten? De tante van mijn buurvrouw zei dat ik al mijn foto’s en schilderijen weg moet halen. Klopt dat?” Nee natuurlijk niet! 

De komende artikelen die ik mag schrijven zal het vooral gaan over deze vragen, uiteraard vooral over hoe het wél moet. Niet alleen voor de verkoop, maar ook als uw woning wel een opfrisser kan gebruiken, of als u niet goed weet wat u met de ruimtes kunt doen, kunnen deze tips erg handig zijn! 

Laten we beginnen met misschien wel het meest belangrijke in een woning; licht! En dan bedoel ik niet alleen de lichtinval accentueren maar ook de kleurstelling van de wanden! Hoe meer lichtinval hoe beter én hoe ruimer uw woning lijkt. Gordijnen, jaloezieën, luxaflex: super leuk allemaal maar zorg ervoor dat uw woning ‘welkom’ uitstraalt. Mensen moeten zich thuis voelen zodra zij de woning inlopen. 

Wij merken dat potentiële huizenkopers het vaak moeilijk vinden om door een donkere kleur op de muren heen te kijken. Pak dus gewoon die pot verf uit de schuur en maak die paarse of donkergrijze wanden lichter van kleur. U zal het resultaat meteen zien. Houdt u echt van donkere kleuren? Laat dit dan terugkomen in accessoires. Het beste is om de basis van uw woning licht en neutraal te houden! Deze combinatie kan er voor zorgen dat potentiële kopers net een iets beter gevoel hebben bij uw woning dan bij de woning verderop in de straat! 

Heeft u verkoopplannen en staat uw woning in Dordrecht, Papendrecht of omstreken?  Dan komen we graag bij u langs om te bekijken of uw woning “verkoopklaar” is.

Met vriendelijke groet,
Lianne den Hertog
Makelaar ARMT