Vanaf het moment dat u besluit uw woning te verkopen bent u waarschijnlijk bezig met de vraag: ‘Hoe presenteer ik mijn woning het beste?’. Uiteraard worden er professionele foto’s gemaakt van de woning, maar wat kunt u als verkoper nog doen om de woning ook met de bezichtigingen ruim en netjes te laten ogen?

Één van de belangrijkste dingen heb ik in mijn vorige artikel al uitgelegd; namelijk licht.
Daarnaast is het zichtbaar zijn van de vloeroppervlakte ook erg belangrijk als het gaat om ruimte creëren.

Badmatten, dierenvelletjes en dergelijke worden tijdens het maken van de foto’s vaak weggehaald door de fotograaf. Dit zorgt er namelijk voor dat mensen meer ‘vloer’ zien en de ruimte dus automatisch groter vinden. Zorg ervoor dat deze spullen tijdens de bezichtiging dus ook even weg zijn. Dit is een kleine moeite en zal de ruimte voor de kijkers prettiger laten ogen.

Speelgoed van de kinderen kan ook beter in een doos of lade worden gestopt, in plaats van los op de grond. Loop voor de bezichtigingen even een rondje door uw woning en kijk kritisch naar wat er op de vloer ligt.

Spiegels kunnen ook erg veel doen met een ruimte. Is uw overloop bijvoorbeeld wat aan de kleine kant? Plaats een spiegel tegen de muur waar u als eerste tegenaan kijkt als u de trap op komt. U zult zien dat de ruimte groter zal ogen.

Bent u nu zelf op zoek naar een woning en vindt u het moeilijk om de afmetingen van de ruimten in te schatten? Pak dan de plattegronden van de woning erbij en vergelijk de afmetingen met die van uw huidige woning. Dit kan veel teleurstelling voorkomen.

Wilt u als eerst op de hoogte zijn van ons nieuwe aanbod? Laat u dan inschrijven in ons zoekersbestand; vertel ons uw zoekwensen via 078-6159960.

Met vriendelijke groet,
Lianne den Hertog
Makelaar ARMT